17/10/2013

Imestada või mitte?

Järjest raskem on millegi üle imestada, kui iga päevaga märkad üha enam, et häbi just kui polegi olemas. Keegi ei kohku millegi ees tagasi. Kas olete näinud Ülemiste Vanakest, mille üks isik oma nõunikul 30 000-e euro eest ehitada lasi? Mina eilseni polnud. Aga siis M näitas mulle ja ohsapoiss, kuidas ma lihtsalt ei suutnud seda uskuda. Nagu ka seda mitte. Huvitav, et on suur küsimus, kust leida raha õpetajate, arstide, politsei, päästjate palgatõusuks, aga mõnede tegelaste palgad kasvavad nagu naksti 20 protsenti...Positiivse poole pealt see, et pühapäeval saab üks halenukker teater selleks korraks läbi. Omamoodi naljakas on muidugi ka, ei üritagi vastupidist väita. Just üks päev võrdlesin, et millise erakonna reklaamil on kõige talutavam taustmuusika ja ma ei mõelnudki välja, ainult kihistasin omaette naerda, et millegi nii jabura peale olin tulnud. Sest tegelikult on kõik need musad seal taga lihtsalt kõhulihaste treenimiseks. 


Kõndisin eile M-i poole ja lihtsalt ei suutnud vastu panna kiusatusele piiluda sisse lastehaigla aknast, kus me T-ga esimesed kaks nädalat olime. Miski polnud muutunud, ainult tuba oli tühi. Mulle kangastus otsemaid see talvine päike ja meeletu külm, need esimesed päevad seal ja roosid, mis me aknal vaasis olid. Nii helgena kumab praegu see aeg tagasi. Me tuba oli hästi vahva, näiteks oli seal salapärane uks tundmatusse. Ühel päev ma otsustasin järele vaadata, mis seal on ja selgus, et isiklik "külmkapp". Tühi külm ruum, mida ma hakkasin sahvrina kasutama. :D Üle tee meie toast asus ja asub söögituba, ei olnud vaja kaugele minna, kui parajasti lõunaaeg oli. On muidugi veel üks hea põhjus, miks seda väikest kohakest kiita.Väljas oli krõbe külm ja suuremad palatid üsna jahedad. Meie pisike pesa aga oli tõesti soe ja iga kord, kui mõni õde või arst me juurde sisse astus, õhkasid nemadki, et mul on vedanud selle soojuse asjaga. :) 


Niisiis tulin eile ära koju. Tõin kaasa värskeid venekeelseid "Pealinnu", et ei peaks "Postimeest" tulealustuseks raiskama. See kaval plaan oli mul juba kevadel. :P Eile oli ka selles mõttes eriline päev, et sõin elus esimest korda sushit. Omapärane ja huvitav kogemus. Olen rahul. :)